Tvrtka Biovega d.o.o. 27. veljače 2018. godine organizira stručni skup s temom Mikrobiom i važnost integrativnog pristupa u kreiranju snažnog imuniteta. Kao trendseter u tržišnoj niši prirodnih proizvoda, Biovega je posvećena knowledge managementu i kontinuirano nudi suvremene informacije i kvalitetnu edukaciju te edukativnim događanjima otvara prostor za diskusiju, nove ideje i širenje obzora na području zdravstvene preventive.

Biovegin Stručni skup namijenjen je magistrama farmacije, liječnicima i zainteresiranoj stručnoj javnosti te je proteklih godina zaslužio povjerenje i interes jer obrađuje aktualne teme iz područja zdravstvene preventive sugerfirajući prirodan i cjelovit pristup, naglašavajući važnost ekoloških proizvoda te dovodeći najrelevantnije domaće i inozemne stručnjake.

Ovogodišnji stručni skup donosi novu i iznimno aktualnu temu koja se u međunarodnim stručnim krugovima posljednjih godina obrađuje s posebnom pažnjom. Provode se brojna znanstvena istraživanja koja utvrđuju na koji način mikrobiota, skup mikroorganizama u ljudskom tijelu, određuje ukupnu fiziologiju čovjeka, koliko je važna u prevenciji bolesti i održavanju zdravlja.

Sama identifikacija cjelokupnog mikrobioma je iznimno kompleksna, kao i određenje njegovih implikacija na imunitet te mogućnosti manipulacije i jačanja istoga. Stoga temu propitujemo integrirajući razna područja koja će predstaviti vrhunski stručnjaci.

Iako je javnost kod teme mikrobiom često usko koncentrirana na probavni sustav, početak ove priče vezan je za mozak, što će pojasniti uvažena akademkinja dr. Vida Demarin, ovogodišnja dobitnica Državne nagrade za znanost za životno djelo u području neurologije. Uz nju se u redu domaćih stručnjaka ističu dr. Sanja Toljan, nutricionstica dr. Darija Vranešić Bender te makrobiotički zdravstveni savjetnik Zlatko Pejić. Američki istraživač Jerry Angelini predstavit će najnovije znanstvene spoznaje o utjecaju ljekovitih gljiva na stvaranje kvalitetnog mikrobioma. Posebni je gost Stručnog skupa portugalski liječnik naturopat dr. Serge Jurasunas koji će predstaviti najnovije rezultate i iskustva u liječenju karcinoma s naglaskom na integrativni pristup pacijentu, u okviru kojega će vrijedno iskustvo predstaviti i Patricia Peat, osnivačica centra Cancer Options iz Velike Britanije.

Stručni skup očekuje bodovanje Hrvatske ljekarničke komore, a detalji će biti poznati krajem siječnja.


Program stručnog skupa (download u PDF-u)

8:30 - 9:00 Registracija sudionika

09:00 – 09:15 Pozdrav organizatora i uvod u program

09:15 – 9:45 Umijeće jedenja – cjelovit pristup svakodnevnim protokolima u prehrani |  Zlatko Pejić, Makronova ustanova

9:45 – 10:15  Crijeva - naš drugi mozak |  Akademkinja Vida Demarin, MD, PhD, FAAN, FAHA, FESO, FEAN

10:15 – 10:45 Mikrobiom i propusnost crijeva | Dr. Sanja Toljan, poliklinika Orlando

10:45 – 11:15 pauza za osvježenje

11:15 – 11:45 Utjecaj ljekovitih gljiva na stvaranje kvalitetnog mikrobioma | Mag. med. Jerry Angelini, Fungi Perfecti (SAD)

11:45 – 12:15 Primjena probiotičkih sojeva u odabranim indikacijama | Dr. sc. Darija Vranešić Bender, KBC Zagreb, Vitaminoteka

12:15 – 12:45 Pitanja i odgovori

12:45 – 14:00 Ručak

14:00 – 15:30 Integrativna medicina – revolucija u pristupu liječenja karcinoma | VMS Patricia Peat, Cancer Options (UK)

15:30 - 17:00 Istraživanja, iskustva i nove spoznaje u liječenju karcinoma | Dr. prof. Serge Jurasunas (Portugal)

Skup će se održati u ustanovi Makronova, Ilica 11( 1.kat), u Zagrebu

Kotizacija: 200,00 kn
Informacije: konferencija@biovega.hr

Kotizacija s uključenim PDV-om iznosi 200,00 HRK, a uključuje predavanja te ručak i okrijepu. Uplaćuje se odmah po prijavi na račun tvrtke Biovega d.o.o, Zagreb, Ilica 72; transakcijski račun: HR0424020061100738593, s opisom plaćanja: kotizacija za stručno usavršavanje 2018., uz navođenje imena i prezimena sudionika. U rubriku “poziv na broj primatelja” upisati OIB uplatitelja. Uplatu kotizacije potrebno je izvršiti najmanje 10 dana prije Stručnog skupa. Ona je potvrda prijave sudjelovanja te kopiju uplate treba poslati na e-mail: konferencija@biovega.hr,
fax: 01/ 2371 614 ili na adresu Biovega d.o.o. PP117, 10000 Zagreb.
Sredstva od uplata za Stručni skup bit će donirana udruzi Krijesnica.


PRIJAVE za farmaceute i farmaceutske tehničare, liječnike i medicinsko osoblje

 

Prijave su moguće i putem linka: http://bit.ly/2BePUD1